X

El sector aeri i la neteja s’enfronten a vagues en l’inici de l’estiu

Aquest cap de setmana coincidiran les vagues de Ryanair, Brussels Airlines, Air France i els controladors de Marsella

23/06/2022

El sector aeri i la neteja s’enfronten a vagues en l’inici de l’estiu

L’onada de vagues al sector aeri ha començat amb la dels pilots i el personal de Brussels Airlines, que ha suposat ja la cancel·lació de 315 vols entre avui i demà i que ha obligat a reprogramar vols a Palma i Eivissa.

La situació serà més complicada a partir de demà, quan comença la vaga de tripulants de cabina de Ryanair, la companyia líder a Palma. L’aturada està convocada en una primera tongada fins diumenge 26, però també està prevista pel següent cap de setmana. Els serveis mínims decretats pel Ministeri són d’entre el 57% i  el 82% dels vols a les Illes. La vaga afecta a Espanya, França, Itàlia, Bèlgica i Portugal.

Els controladors aeris de Marsella, un espai aeri crític per a les Illes, també han convocat vaga aquests cap de setmana, entre 25 i el 27 de juny. Coincidirà amb l’aturada dels treballadors del grup Air France-Transavia, dia 25.

S’hi afegeixen a partir de l’1 de juliol els treballadors d’Easyjet a tot Espanya, convocats a 9 dies d’aturada al llarg del mes de juliol.

L’altre gran sector afectat per la conflictivitat laboral és el de la neteja: dijous 30 està convocada una vaga indefinida del servei de recollida de fems que afecta 10 municipis de Mallorca.

També s’ha convocat vaga indefinida al servei de neteja d’edificis públics a partir del 4 de juliol que previsiblement afectarà els hospitals i altres infraestructures estratègiques com els aeroports i els ports.

Moltes d’aquestes vagues estan motivades per la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors per culpa de la inflació.

D’altra banda, aquest diumenge, dia 26, la Plataforma en Defensa del Sector del Transport votarà si convoquen una vaga a tot Espanya per protestar per l’increment dels costos que pateixen els transportistes de mercaderies.

23/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris