X

Presumpte atac terrorista a Oslo amb dos morts i més de vint ferits

L'atacant és un home de l'Iraq amb passaport noruec que va disparar contra els clients d'un bar d'ambient

25/06/2022

Presumpte atac terrorista a Oslo amb dos morts i més de vint ferits

Les autoritats noruegues investiguen com a terrorisme els tirotejos que van deixar dos morts i més d’una vintena de ferits al centre de la ciutat d’Oslo. Un dels punts atacats va ser un local d’ambient homosexual. El presumpte terrorista és un home iranià amb passaport noruec.

Els cans ensinistrats de la policia rastrejaven dissabte les zones on havia actuat l’atacant. Es tracta d’un home de l’Iran, però amb passaport noruec, que va ser detingut a l’escena dels tirotejos. El portaveu de la Policia d’Oslo, Tore Barstad, ha explicat que s’han realitzat batudes “a diferents adreces” i han estat confiscats “diversos objectes que esperem que puguin aclarir millor el que ha passat”.

Comunitat gai

El presumpte terrorista ha matat dues persones i n’ha ferit més de vint. Un dels punts atacats ha estat un bar d’ambient homosexual. Un dels testimonis, Marcus Nybakken, ha afirmat que al bar gai “hi havia molts ferits que cridaven i ploraven, gent molesta i espantada -molt espantada- i clients que estaven estirats a terra”.

L’home detingut, a qui varen requisar dues armes, s’enfronta a càrrecs per homicidi, intent d’homicidi i acte terrorista.

25/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris