X

Decret anticrisi del Govern central: 200 euros per als treballadors, autònoms i aturats amb baixos ingressos

El Govern d'Espanya ha aprovat aquest dissabte noves mesures per a fer front a la crisi provocada per la guerra a Ucraïna que suposaran un cost "superior als 9.000 milions d'euros"

25/06/2022

Decret anticrisi del Govern central: 200 euros per als treballadors, autònoms i aturats amb baixos ingressos

El Govern d’Espanya ha aprovat aquest dissabte noves mesures per a fer front a la crisi provocada per la guerra a Ucraïna, que suposaran un cost “superior als 9.000 milions d’euros”, segons ha anunciat el president Pedro Sánchez després de la reunió extraordinària del Consell de Ministres.

“Aquest nou decret suposa un esforç extraordinari des del punt de vista pressupostari per part del Govern d’Espanya”, ha assegurat Sánchez.

D’aquesta quantitat “aproximadament 5.500 milions” seran “en despesa per protegir famílies, la classe mitjana treballadora i per esmorteir l’impacte de la inflació en sectors estratègics de l’economia”.

A més, aquestes noves mesures suposaran “3.600 milions en reducció d’ingressos per les rebaixes fiscals”.

En total, el Govern preveu invertir fins a final de 2022 amb els dos decrets per la guerra d’Ucraïna “prop de 15.000 milions d’euros, més d’un punt del producte interior brut (PIB)”, i estima que aquestes mesures contindran l’índex de preus de consum (IPC) en 3,5 punts.

Entre les noves mesures aprovades pel Govern, Sánchez ha destacat una ajuda directa de 200 euros per a treballadors, autònoms i aturats amb “baixos ingressos” que es podran sol·licitar a partir de juliol o una reducció del 50% del preu de tots els abonaments mensuals o títols multiviatge prestats per l’Estat a partir de l’1 de setembre.

25/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris