X

Incidents a les manifestacions contra la prohibició de l’avortament als Estats Units

Les protestes contra la decisió del Suprem acaben amb trets de gas lacrimogen i detencions

26/06/2022

Incidents a les manifestacions contra la prohibició de l’avortament als Estats Units

La policia ha dispersat els manifestants que s’havien concentrat davant el Parlament d’Arizona amb trets de gas lacrimogen. Els agents han assegurat que els activistes havien intentat trencar el vidre i que els senadors han hagut d’interrompre la sessió que feien.

No són els únics incidents que han tingut lloc la nit de dissabte, quan milers de persones han sortit als carrers als Estats Units per protestar contra la decisió del Tribunal Suprem de derogar el dret a l’avortament. A Los Angeles hi ha hagut enfrontaments entre la policia i els manifestants que han acabat amb detencions.

Una de les manifestacions més multitudinàries ha estat a Washington, on la protesta s’ha concentrat durant hores davant del Suprem. Temen que, a partir d’ara, als estats governats pels republicans s’acabi amb un dret que fa gairebé 50 anys tenen.

Per contra, l’expresident del país, Donald Trump, ha celebrat la decisió en un míting a Chicago. Les protestes s’han estès en una setantena de ciutats més d’un país cada vegada més polaritzat.

26/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris