X

Amnistia Internacional: “Com ha pogut passar això a la tanca de Melilla? Estam horroritzats”

L'ONG exigeix al Govern espanyol que rectifiqui la nova relació política amb Rabat: "S'ho han de fer mirar seriosament"

27/06/2022

Amnistia Internacional: “Com ha pogut passar això a la tanca de Melilla? Estam horroritzats”

Concentració de rebuig, aquest diumenge a Palma.

El president d’Amnistia Internacional a les Illes, Juan Manuel López Nadal, llicenciat en dret i periodisme, i que va començar la carrera de diplomàtic l’any 1980, ha mostrat el seu “horror” davant l’actuació policial a la tanca de Melilla, divendres, 24 de juny, quan unes 2.000 persones van intentar travessar la frontera, amb una quarantena de morts, segons diverses ONG.
L’endemà que un centenar de persones es van concentrar davant la Delegació del Govern de l’Estat a les Balears, per sumar-se a les protestes per aquests fets arreu de l’Estat, López Nadal s’ha demanat com, avui en dia, poden passar “coses com aquestes”. “El Govern espanyol s’ho ha de fer mirar seriosament, perquè de vegades creus que has fet una gran jugada geopolítica i no surt bé. El ministre d’Exteriors, el d’Interior i el president Pedro Sánchez s’han equivocat de manera absoluta”, ha dit l’expert, en una entrevista a l’Informatiu matí d’IB3 Ràdio.
Amnistia Internacional demana “que s’acabi amb la desproporció manifesta de la repressió que han utilitzat les forces policials marroquines i les espanyoles; que Espanya deixi de practicar les devolucions en calent i que l‘Estat i la Unió Europea reconsiderin les polítiques migratòries, que no estiguin només basades en la seguretat, sinó també en l’humanisme”.
A títol personal (no com a president d’Amnistia, ha matisat), López Nadal ha considerat que “això és un desgavell fruit del canvi de la política espanyola al voltant del Sàhara i de les relacions amb el Marroc i Algèria. Aquesta tragèdia és, irònicament, fruit d’aquesta cooperació entre el Govern espanyol i el règim autoritari de Rabat, que reprimeix els seus ciutadans i practica una neteja ètnica al Sàhara”, ha conclòs.

 

27/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris