X

Els eivissencs hauran de pagar enguany 650.000 euros pel nou cànon de residus

A partir de dia 1 de juliol, tots els municipis de les Pitiüses hauran de pagar un cànon de 12 euros per tona de fems que entri a l'abocador

27/06/2022

Els eivissencs hauran de pagar enguany 650.000 euros pel nou cànon de residus

A partir de dia 1 de juliol, tots els municipis de les Pitiüses hauran de pagar un cànon de 12 euros per tona de fems que entri a l’abocador, perquè tots incompleixen la llei de residus balear. Una taxa que els ajuntaments hauran de cobrar als ciutadans. La filosofia és: ”qui contamina paga”.

El Govern té previst ingressar enguany 650.000 euros a Eivissa amb el nou cànon de residus. Els cinc ajuntaments hauran de pagar el màxim que preveu la llei, 12 euros per tona de fems que acaba a l’abocador, una xifra que augmentarà a 40 l’any 2025. Aquesta quantitat es pot reduir si els municipis implanten la recollida de la fracció orgànica i posen en marxa una fiscalitat verda perquè paguin més els que més residus generen.

A Eivissa, amb una vida útil de l’abocador de com a màxim vuit anys, els ajuntaments encara no tenen ordenances que penalitzin els que més contaminen. Només alguns municipis de Mallorca dotats amb contenidors intel·ligents ho compleixen. A Santa Eulària, tenen previst aprovar una nova contracta per 92 milions que els permeti introduir el contenidor marró. Encara no saben com faran repercutir aquest nou cànon. Cada illa podrà reinvertir el que recapti a avançar en la reducció de residus.

27/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris