X

Espanya i els Estats Units renoven les seves relacions

Pedro Sánchez i Joe Biden han segellat una declaració conjunta en matèria de defensa, seguretat o drets humans, entre altres assumptes

28/06/2022

Espanya i els Estats Units renoven les seves relacions

Joe Biden i Pedro Sánchez encaixen la mà a les portes del Palau de la Moncloa

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha rebut al Palau de la Moncloa el president estatunidenc, Joe Biden, abans de l’inici de la cimera de l’OTAN. Els dos mandataris han mantengut una trobada d’una hora i han segellat una declaració conjunta de renovació de la relació entre ambdós països en matèria de defensa, seguretat, drets humans, igualtat de gènere, immigració, canvi climàtic, energia i cooperació científica, entre altres assumptes.

Després, tots dos han comparegut davant els mitjans de comunicació. Sánchez ha lloat la declaració conjunta. De fet, ha dit que es troba “particularment satisfet” del document, mentre que Biden ha dit que la cimera de l’Aliança Atlàntica a Madrid serà “vertaderament històrica“. També que té lloc en un moment clau, qual la invasió russa d’UcraÏna “ha trencat la pau a Europa”.

FELIP VI DESTACA ELS “VINCLES HISTÒRICS I CULTURALS” ENTRE ESPANYA I ELS ESTATS UNITS

El president estatunidenc ha estat rebut posteriorment pel cap de l’Estat, Felip VI, al Palau Reial de Madrid. Durant les seves paraules de benvinguda, el rei ha destacat els “vincles històrics i culturals” entre els dos països, que han forjat al llarg dels anys una amistat que el cap de l’Estat ha qualificat de “sincera”. Felip VI també ha dit que Espanya i els Estats Units comparteixen valors i principis comuns, com la llibertat i la democràcia, i també la necessitat d’enfortir-los cada dia.


Sánchez i Biden acorden “cooperar” per frenar la immigració irregular

28/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris