X

Victòria de Rafel Nadal en un debut exigent a Wimbledon

El manacorí ha guanyat l'argentí Francisco Cerundolo en quatre sets: 6-4, 6-3, 3-6 i 6-4

28/06/2022

Victòria de Rafel Nadal en un debut exigent a Wimbledon

Tres anys després, Rafel Nadal tornava a un dels temples del tennis: la pista central de Wimbledon. Iniciava el manacorí el seu camí en aquesta edició dels Grand Slam anglès davant l’argentí Francisco Cerundolo, número 41 de l’ATP.

Al manacorí li ha costat entrar en dinàmica de partit. De fet, ha patit molt per conservar els dos primers jocs amb el seu servei. La tranquil·litat semblava que arribava quan el balear ha romput el servei de l’argentí al quart joc del primer set. Però no ha estat així. Com havia passat anteriorment, Nadal no ha estat còmode amb el seu servei i no ha pogut confirmar el break. La igualtat s’ha mantingut fins al 4-4. Al novè joc, Cerundolo ha tengut dues pilotes de break i no les ha aprofitades. Nadal s’ha posat 5-4 i al joc següent ha aprofitat la segona pilota de set que tenia per endur-se la primera mànega.

El segon set ha estat més tranquil per a Rafel Nadal. Ha millorat una mica al servei i un trencament, al sisè joc, li ha servit per imposar-se per 6-3.

Amb 2-0 al marcador, Cerundolo no s’ha rendit ni tan sols quan ha perdut el seu servei al tercer joc del tercer parcial. Nadal es posava 2-1. Allà ha començat la reacció de l’argentí. Ha romput el servei de Nadal dues vegades i al novè joc ha salvat dues pilotes de break per agafar aire i apuntar-se el tercer set per 3-6.

Nadal ha acusat el cop. Ha perdut aviat el seu servei i Cerundolo s’ha arribat a posar 4-2 al marcador. Pareixia que el partit anava directe cap al cinquè set. Però el manacorí s’ha aixecat i ha jugat el millor tennis del partit quan més ho necessitava. Ha guanyat quatre jocs seguits i, després de tres hores i 36 minuts, ha pogut celebrar la victòria. Ha estat, sens dubte, un debut exigent a Londres.

A segona ronda, Nadal es trobarà amb Ricardas Berankis, número 106 del món. El lituà ha donat avui la sorpresa al imposar-se al canoner Sam Querrey en tres sets, per 6-4, 7-5 i 6-3.

28/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris