X

Aeroports i hospitals, pendents de la vaga de neteja que els amenaça a partir de dilluns

Si no hi ha acord, el servei s'aturarà a Son Santjoan, es Codolar i Maó i als hospitals de Son Espases, Inca, Manacor, Can Misses i Mateu Orfila

29/06/2022

Aeroports i hospitals, pendents de la vaga de neteja que els amenaça a partir de dilluns

Imatge d'arxiu.

Reunió aquest dimecres al Tribunal de Mediació i Arbitratge (TAMIB) per intentar desbloquejar el conflicte laboral al sector de la Neteja d’Edificis i Locals, que afecta, entre d’altres, aeroports i hospitals públics i que manté convocada una vaga indefinida a partir del 4 de juliol.

Els treballadors volen actualitzar el conveni sectorial, amb una pujada progressiva del salari del 3% al 6% en quatre anys i mig. Els sindicats majoritaris, l’Independent de Treballadors i Empleats i Comissions Obreres, denuncien que la patronal només els ofereix un increment màxim del 2%. Es reclama igualment cobrar la nòmina dins el mes de liquidació i, en cas de no ser així, rebre una compensació pel retard; la jornada laboral de 35 hores amb dos dies lliures per les jornades completes, i un plus actualitzat de transport, d’acord amb els preus actuals del combustible, i un altre per haver d’utilitzar el mòbil particular a la feina.

Si no s’arriba a un acord, els treballadors –que aquest dimarts han celebrat assemblea informativa a Palma-, començaran la vaga dilluns i repetiran concentracions diàries de protesta als aeroports de Palma, Menorca i Eivissa, com també als hospitals d’Inca, Manacor, SonEspases, Mateu Orfila i Can Misses.

El sindicat SITEIB recull en una nota pública dirigida als treballadors a la qual ha tengut accés IB3 Ràdio, que ha fet tot el possible per evitar l’aturada, però que no ha obtingut la col·laboració –assenyala-, de les patronals Abenet i Aspel, que les felicitacions al servei bàsic prestat durant la pandèmia s’han tornat ara en –diuen- un menyspreu al seu ofici. Així mateix, es queixen que sense l’actualització d’un conveni que consideren “obsolet”, s’aboca la part laboral a haver de presentar denúncies i saturar els jutjats per cobrar “el que els pertoca”.

29/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris