X

“No tots els que naveguen són rics”: la nàutica reclama la bonificació del preu del combustible

Els vaixells recreatius han quedat exclosos de la pròrroga del descompte de 20 cèntims el litre de carburant a partir de juliol

29/06/2022

“No tots els que naveguen són rics”: la nàutica reclama la bonificació del preu del combustible

Imatge d'arxiu.

El sector nàutic carrega contra la decisió del Govern espanyol de deixar fora de la pròrroga del descompte del combustible, les barques d’esbarjo, a partir de l’1 de juliol. Fins ara sí que pagaven 20 cèntims manco per litre de carburant, però el mes que ve ja no tendran aquest ajut.

El president de l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Balears, Jaume Vaquer, ha explicat que estudien emprendre accions legals contra aquesta decisió  i ha destacat que no tots els propietaris tenen un alt poder adquisitiu. “Aquí (el govern espanyol) ha volgut crear un sistema de finançament per als comptes públics i no ho aconseguiran a través de la nàutica. Al contrari, crec que serà contraproduent”, ha dit Vaquer a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Segons els seus càlculs, la decisió afectarà directament 200 empreses de xàrters de les Balears i farà, a més, que s’accentuï el fet que les grans embarcacions cada vegada més omplen el dipòsit fora del país. “Totes aquestes embarcacions ja fan provisió de combustible a ports on hi ha uns preus molt més econòmics abans d’arribar a la comunitat. Hi ha llocs com Gibraltar on totes aquestes embarcacions grans ja hi han fet provisió quan arriben”, ha declarat Vaquer.

Pel que fa a les barques més petites, el president de l’Associació preveu del risc que els propietaris optin per comprar benzina amb bidons no homologats. “Em preocupa que hi hagi usuaris que omplin el cotxe de garrafes de benzina per anar a comprar a un assortidor. Voldria que no passàs res, perquè hi hauria possibilitat de vessaments dins el cotxe i a la mar”, ha advertit Vaquer.

29/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris