X

Balears assolirà el pic de la setena onada la setmana que ve

Les causes d'aquest increment de casos són l'augment de les activitats d'oci a l'estiu, les reunions socials i les festivitats recents, com les festes de Sant Joan

29/06/2022

Balears assolirà el pic de la setena onada la setmana que ve

Un test d'antígens./ PAULO LOPES

Son Espases ha apreciat un augment “significatiu” dels contagis per coronavirus a Balears en els últims set dies, tot i que creu que el pic d’aquesta setena onada s’assolirà la pròxima setmana. Així ho ha explicat aquest dimecres el cap d’Epidemiologia de l’hospital, el doctor Antoni Oliver, qui ha assegurat que entre les causes d’aquest increment de casos hi ha l’augment de les activitats d’oci a l’estiu, les reunions socials i les festivitats recents, com les festes de Sant Joan. En relació amb les hospitalitzacions per la malaltia, Oliver ha evitat concretar sobre aquesta qüestió, però ha reconegut que els ingressos “han augmentat bastant” aquests dies.

En aquest sentit, Oliver ha detallat que la soca dominant és actualment la subvariant d’Òmicron BA.5, en un 80%, i la BA.4, en un 5%. “És possible que Balears hagi estat una de les primeres comunitats en què la nova variant s’ha estès més”, ha assegurat.

El cap d’Epidemiologia de Son Espases ha reconegut que, efectivament, les Illes es troben en una setena onada, ja que en els darrers dies hi ha hagut una important transmissió del virus. Segons les seves informacions, s’han donat una mitjana de 1.000 casos diaris i l’hospital n’analitza prop de 100, una dècima part.

En relació amb les hospitalitzacions per la malaltia, Oliver ha evitat concretar sobre aquesta qüestió, però ha reconegut que els ingressos han augmentat bastant aquests dies.

Recompte de casos

La Conselleria de Salut ha diagnosticat 388 nous casos de covid-19 durant les últimes vint-i-quatre hores. La incidència acumulada a dues setmanes s’ha situat en 371 casos per cada 100.000 habitants. Segons les últimes dades recollides a la web Visor Covid del Govern, la xifra total de morts per la pandèmia es manté aquest dijous en 1.424 persones i la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques de l’última jornada va ser del 25,38%.

Dels nous casos, 186 s’han detectat a Mallorca, 80 a Eivissa, 53 a Menorca i 4 a Formentera. Hi ha 65 positius, el 16,7% del total, de les quals no consta on s’han produït perquè s’han registrat sense informació geogràfica.

La incidència acumulada a 14 dies és de 369 casos per cada 100.000 habitants a Mallorca, 458 a Eivissa, 229 a Menorca i 529 a Formentera.

Les 973.984 persones amb la pauta de vacunació completa representen el 87% de la població major de 4 anys i 485.927 d’elles tenen a més una dosi de reforç. El 60,9% de la població major d’edat té la dosi de reforç.

Tercera vacuna

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha confirmat que la setena onada de Covid ha arribat ja a les Illes. Gómez ha demanat que les persones es posin la tercera dosi de la vacuna. Avui hi ha ingressades 229 persones amb Covid.

29/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris