X

La vaga de fems del Raiguer, desconvocada després que Treball s’ha compromès a actuar-hi

El Govern s’ha compromès a fer una inspecció per comprovar les possibles deficiències en els vehicles i les instal·lacions

29/06/2022

La vaga de fems del Raiguer, desconvocada després que Treball s’ha compromès a actuar-hi

Les assemblees dels treballadors de la neteja i recollida de fems del Raiguer i l’empresa s’han reunit avui capvespre a Lloseta i han ratificat el preacord en què arribaren ahir dimarts. Un preacord que permet desconvocar la vaga que estava prevista per a aquest dijous.

El Govern s’ha compromès a fer una inspecció aquesta mateixa setmana amb Treball i l’Institut Balear de Salut i Seguretat Laboral per comprovar les possibles deficiències en els vehicles i les instal·lacions. El principal problema dels treballadors és la manca de renovació de la flota de transports i els riscos que això els suposa. Així ho ha explicat avui horabaixa el Secretari General Federació Hàbitat de Comissions Obreres, Miguel Ángel Pardo.

Un altre dels problemes és el dels incentius econòmics establerts si s’allarga la jornada laboral per completar el servei. Els treballadors estan disposats a allargar la seva jornada si hi ha la flota sencera dels camions, ja que això suposaria una hora i mitja més de feina. L’acord estableix que els conductors cobrarien 250 euros més i els peons en cobrarien 150 més, durant els mesos de juliol i agost.

La mancomunitat ja ha obert dos expedients a l’empresa concessionària per un total de 43.000 euros.

29/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris