X

Ryanair cancel·la 28 vols per la vaga dels tripulants de cabina, dos dels quals a Palma

L'aturada es mantindrà fins dissabte i coincideix amb la d'EasyJet, que ja ha anul·lat tres vols a Son Santjoan

30/06/2022

Ryanair cancel·la 28 vols per la vaga dels tripulants de cabina, dos dels quals a Palma

EFE./Daniel Luque

USO ha actualitzat les dades de la quarta jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair d’aquest dijous i ha informat que, fins a les 13.00 hores, la companyia ha cancel·lat 28 vols amb origen o destinació a Espanya, dos dels quals a Palma, un d’anada i un de tornada. Les cancel·lacions han estat motivades per la manca de notificacions de serveis mínims per part de la companyia, que no ha citat tripulacions completes. En alguns casos, ho han suplert amb les guàrdies, “que han tornat a ser abusives”, ha afegit el sindicat.

D’altra banda, 54 vols han patit retards a les sortides i 70, en arribades. En concret, Barcelona ha patit 24 retards (12 en sortides i 12 en arribades), Màlaga 14 (sis i vuit), Palma 25 (12 i 13), Madrid 13 (vuit i cinc), Sevilla deu (tres i set), Santiago sis (tres i tres), Eivissa 13 (sis i set), València cinc (dos i tres), Alacant 12 (cinc i set) i Girona dos (només en arribades).

Cancel·lacions de reserves

La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha assegurat que les diferents vagues que afecten el sector aeri ja es noten en els establiments. “Fa dues setmanes que patim cancel·lacions i una baixada de les reserves”, ha dit a l’Informatiu Matí.

Frontera s’ha mostrat pessimista envers l’evolució d’una temporada que, al començament, es preveia molt bona. “Tenim molts de problemes: la pujada dels costos operatius de les empreses, la inflació, la baixada del poder adquisitiu de les famílies, el desastre de les vagues, com afecta els clients, no només per la cancel·lació o retard dels vols, també al control de passatgers de l’aeroport.

Hi ha una manca de taxi general a totes les Illes i el transport públic té moltes mancances, tant pels treballadors, que no arriben al seu lloc de feina, com pels turistes, que es veuen abocats a agafar cotxes de lloguer”, ha dit Frontera, qui també ha admès que l’increment, una vegada més, de contagis de COVID, a les Balears i a la resta d’Europa, tampoc no ajuda.

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris