X

Armengol: “Prenc nota de la baixada de l’esquerra, però el PSIB ha fet les coses diferents a les Balears”

La presidenta del Govern descarta "noves restriccions" davant la setena onada de la COVID, perquè està "controlada"

30/06/2022

Armengol: “Prenc nota de la baixada de l’esquerra, però el PSIB ha fet les coses diferents a les Balears”

La presidenta Francina Armengol als estudis d'IB3 Ràdio

La presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armegol, tanca el curs polític “prenent nota” dels resultats de les eleccions a Andalusia i Castella i Lleó, en les quals l’esquerra ha patit una baixada. “En som conscient, en prenc nota, però el PSIB ha fet les coses diferents que a altres comunitats. S’estan revalidant governs que han assumit una feina important en pandèmia, perquè la sanitat és competència nostra. La població ha entès que s’ha fet tot i més. Vam voler salvar la majoria de vides possibles, i ho hem aconseguit, i hem estat els primers a recuperar l’economia”, ha dit Armengol en una entrevista al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, en la qual ha assegurat que no està “obsessionada” amb els pròxims comicis autonòmics i municipals, el maig de l’any que ve. Ara la meva obsessió és resoldre els problemes dels ciutadans”.

D’aquesta manera, Armengol afronta el darrer any de legislatura, després que fa set anys arribàs al Consolat, amb temes pendents en l’agenda, com la manca d’habitatge, i una crisi econòmica heretada de la COVID i agreujada per la guerra a Ucraïna. “Si veiem que la situació es complica molt, posarem en marxa més mesures per ajudar la població més vulnerable”, ha declarat, fent referència al fet que, en cas de ser així, ja seria amb vista a la tardor, “no ara, que estem amb una bona ocupació en plena temporada”.

Sobre aquesta qüestió, la cap de l’executiu ha destacat la importància de cuidar “la gallina dels ous d’or (el turisme), que dona feina a 200.000 famílies”, tot i que a la pregunta de si al 2019 es va arribar al topall, amb més de 16 milions de visitants, la presidenta no ha volgut entrar en xifres. “Amb la Llei Turística, amb una moratòria de places, anem cap a una reducció”, s’ha limitat a dir.

Francina Armengol també ha admès que l’habitatge continua essent un dels problemes principals de les Balears. En aquest sentit, s’ha mostrat disposada a estudiar la fórmula proposada per Podem, de limitar la compra de segones residències per part d’estrangers amb un elevat poder adquisitiu. “Si troba (Podem) com botar-nos les lleis de lliure mercat, que ens ho digui. Nosaltres ho hem analitzat tot i aquest és un tema complicat. De moment, no hem trobat la fórmula”, ha dit, a la vegada que ha defensat el fet de gravar les operacions de compra d’aquests ciutadans. “Els que venen aquí a adquirir segones residències han de pagar més, o no? Per tenir més recursos per a la comunitat, per les escoles, pels centres de salut, pels metges…”

Un col·lectiu, aquest darrer, esgotat després d’una pandèmia que la presidenta ha donat “per controlada” i contra la qual descarta, de moment, imposar “noves restriccions”.

 

 

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris