X

Els problemes d’abastiment d’aigua a Maó obliguen a obrir dos pous d’emergències

El consistori també ha decidit deixar de regar els parcs i jardins públics i limitar el cabal als grans consumidors per fer front a la situació

30/06/2022

Els problemes d’abastiment d’aigua a Maó obliguen a obrir dos pous d’emergències

Maó s’enfronta aquests dies a una situació d’excepció per la manca d’aigua, que ha empès l’Ajuntament a adoptar solucions dràstiques. El consistori ha hagut de recórrer a dos pous d’emergència, mentre adoptava altres decisions, com deixar de regar els parcs i jardins públics de la ciutat i limitar el cabal dels grans consumidors. El consistori fa una crida pública a la població a moderar el consum d’aigua.

Els problemes d’insuficiència de cabal d’aigua que ve patint Maó en els últims anys s’han avançat enguany gairebé un mes per mor de la manca de pluges i l’augment de la pressió humana. Una situació que el municipi acostuma a afrontar cada temporada entre mitjans de juliol i l’agost, però que aquest estiu s’ha presentat abans d’hora. Els efectes ja es deixen sentir des de fa deu dies.

La gravetat del cas ha obligat l’Ajuntament a ficar mà dels pous d’emergència. Entre ells, el de l’escorxador, utilitzat eventualment per a usos residuals, i el de la base militar de Sant Isidre, propietat del Ministeri de Defensa, preparat per abastir les seves necessitats en cas de conflicte. Al mateix temps, el consistori ha decidit eliminar usos no necessaris, com el reg de parcs i jardins públics, i limitar els cabals d’aigua als grans consumidors, tant públics com privats.

L’Ajuntament fa una crida als ciutadans a tenir cura amb els usos no necessaris. Si no s’aconsegueix capgirar la situació, avisa, podria arribar el cas d’haver de tancar el subministrament a la població durant les hores més importants del dia. Un escenari que ningú, ara mateix, desitja.

 

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris