X

Quatre vols cancel·lats i 70 amb retard a l’aeroport de Palma arran de la vaga dels tripulants de Ryanair

Els passatgers són els que pateixen les conseqüències d'una vaga, que dura des de fa 5 dies

30/06/2022

Quatre vols cancel·lats i 70 amb retard a l’aeroport de Palma arran de la vaga dels tripulants de Ryanair

Els passatgers que volaven avui capvespre a Barcelona feien coa, resignats a l’oficina de Ryanair a l’aeroport de Palma. El seu vol s’ha cancel·lat i els recol·loquen a qualque hotel de Mallorca i no partiran fins demà o dissabte. En total, avui hi ha hagut quatre vols cancel·lats per mor de la vaga, 39 de sortida i 31 d’arribada, i 70 han patit retard. Els passatgers són els que pateixen les conseqüències d’una vaga, que ja dura 5 dies.

A Espanya, hi ha hagut un total de 54 vols afectats per la vaga convocada pels tripulants de cabina, amb els sindicats USO Sector Áereo i Sitcpla. Els aeroports més afectats per les cancel·lacions han estat el de Màlaga, amb 26 vols cancel·lats entre sortides i arribades, i el de Barcelona, amb 19. També s’han vist afectades rutes amb els aeroports de Palma, Santiago de Compostel·la, Alacant, Santander, Gran Canària, Las Palmas i Madrid.

Quant als retards, 148 es corresponen amb sortides i 160 amb arribades. L’aeroport més afectat ha estat el de Palma, amb 70 retards, seguit del de Barcelona (24) i el de Madrid (19).

Ryanair va considerar com a serveis mínims el 100% dels vols programats per a aquest dijous a Espanya, però en alguns casos no ha citat a les tripulacions completes per a operar-los, destaquen des del sindicat. Per això, malgrat haver citat de guàrdia a més treballadors que en un dia normal, no eren suficients per a cobrir tots els vols.

La jornada d’aquest dijous és la quarta de vaga convocada pels sindicats dels TCP de Ryanair. La vaga s’estendrà durant els dies 1 i 2 de juliol.

Demà 1 de juliol en comença una altra, de 9 dies, dels tripulants de cabina d’Easyjet a Palma, Barcelona i Màlaga. Tot després que empresa i treballadors no arribassin a un acord per desencallar les negociacions del conveni col·lectiu.

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris