X

Mor Peter Brook, llegenda dels escenaris teatrals dels segles XX i XXI

La creació de "Titus Andronicus" a la Royal Shakespeare Company va marcar un abans i un després a la seva carrera i a les arts escèniques

03/07/2022

Mor Peter Brook, llegenda dels escenaris teatrals dels segles XX i XXI

Marie-Hélène Estienne y Peter Brook / EP

El director de teatre Peter Brook, llegenda dels escenaris teatrals del s. XX i XXI, ha mort aquest dissabte a 97 anys.

Brook va néixer a Londres el 1925, fill de migrants jueus procedents de Letònia i es va instal·lar a París el 1974, on va viure la major part de la seva vida i on va recuperar un antic teatre per convertir-lo en un dels escenaris més punters de la capital francesa: el Teatre Bouffes du Nord.

Va ser conegut com “l’enfant terrible” del teatre, capaç d’aliar les darreres innovacions i l’institucional amb el teatre comercial. A Nova York va dur sobre els escanaris “La gata sobre el teulat de zinc”, de Tennessee Williams, però també creacions d’Arthur Miller o Jean Genet. Però va ser la seva creació i direcció de “Titus Andronicus” a la Royal Shakespeare Company la que va marcar un abans i un després a la seva carrera i a les arts escèniques. Va imposar una nova visió de l’obra de l’autor anglès més reconegut.

El 1970 va abandonar els escenaris tradicionals de Londres i va crear el Centre Internacional d’Investigació Teatral amb actors arribats de mig món, amb qui va actuar a Amèrica, Orient Mitjà, Àfrica i, sobretot, llocs perifèrics a la recerca d’una nova connexió entre el públic i la interpretació.

03/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris