X

Efectes del canvi climàtic: “De cada vegada hi ha incendis més intensos, extensos i perillosos”

L'Ibanat ha activat aquest cap de setmana el màxim de dispositius i es prepara per a un estiu complicat

03/07/2022

Efectes del canvi climàtic: “De cada vegada hi ha incendis més intensos, extensos i perillosos”

Entram de en la temporada d’alt risc d’incendis. Per això, l’Ibanat ha activat aquest cap de setmana el màxim de dispositius. Insisteixen en la importància d’evitar que es puguin repetir incendis com el de fa 9 anys a Andratx.

Es preparen per un estiu complicat: “De cada vegada tenim incendis més intensos, més extensos i més perillosos. I això ve fomentat sobretot per una meteorologia extrema, molt lligada a les conseqüències del canvi climàtic i, per altra banda, un excés de superfície forestal sense gestionar, diu Joan Santana, tècnic de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Per evitar-ho, diuen, només hi ha una solució, una millor gestió. Tot i que de cada vegada hi ha més consciència ciutadana per evitar incendis, la major part dels incendis forestals es produeix per una errada humana. L’Ibanat recorda que només un incendi pot generar el 90% de la superfície cremada i, per tant, no podem baixar la guàrdia.

El record de l’incendi d’Andratx

Biel va ser un dels veïnats afectats per l’incendi que va tenir lloc a Andratx l’any 2013. Ara, diu, es va recuperant com pot, però en lamenta la manca d’ajudes. El Govern va posar en marxa de manera inmediata un pla complet de restauració de la zona incendiada que avui, 9 anys després, ja ofereix resultats.

Destaquen, això sí, que les conseqüències del canvi climàtic i la sobrepoblació de cabres en dificulten la reforestació.

03/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris