X

Enric Mas surt de Dinamarca a un minut del líder del Tour

Wout Van Aert manté el mallot de líder després de la tercera etapa que ha guanyat a l'esprint Dylan Groenewegen

03/07/2022

Enric Mas surt de Dinamarca a un minut del líder del Tour

El neerlandès Dylan Groenewegen (BikeExchange Jayco) va cantar victòria en un ajustat esprint a la tercera i última etapa danesa del Tour de França, superant per mil·límetres el belga Wout Van Aert, que es va quedar de nou amb la mel als llavis, encara que vestit amb el mallot groc. A la classificació general, Enric Mas ocupa la posició 39 a 1,03 del líder mentre que el menorquí Albert Torres és a la posició 103 a 1,55.
Groenewegen va ser el més ràpid entre els velocistes cridats a resoldre una jornada tranquil·la que només es va animar als quilòmetres finals, especialment a la recta de meta, on la batalla va ser “a ganivet” a més de 70 per hora. S’ha imposat després de comprovar-se la foto d’arribada amb un temps de 4 h 11,33 davant de Wout Van Aert (Jumbo Visma), segon per tercera vegada consecutiva, però encara líder sumant a més 6 segons de bonificació.
El tercer classificat a la tercera jornada que va portar al pilot des de Vejle a Sonderborg a través de 182 km va ser el belga Jasper Philipsen (Alpecin Fenix). Va ser un desenllaç confús, en un esprint llarg, confús, amb Jakobsen tancat de lluny i Peter Sagan, quart, reclamant maniobres rares a la topada.
Sense anar vestit encara amb la túnica groga, Pogacar surt com a gran beneficiat de la trilogia danesa. La crono li va permetre obrir les primeres diferències. Curtes respecte a alguns rivals, 8 i 9 segons sobre el duet del Jumbo que componen Vingegaard i Primoz Roglic, però apreciables respecte d’altres, ja que Dani Martínez és a 37, Nairos Quintana a 42 i l’espanyol Enric Mas a 49.

EFE i Redacció

03/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris