X

Les Balears lideren la caiguda anual de l’atur: un 45% manco al juny

Respecte al mes de maig, la desocupació baixa en 1.955 persones, la qual cosa representa un descens del 5,40 %

04/07/2022

Les Balears lideren la caiguda anual de l’atur: un 45%25 manco al juny

Imatge d'arxiu.

Les Balears lideren l’increment dels llocs de feina i la caiguda de l’atur a tot l’Estat aquest mes de juny. Segons el govern de les Illes, 1 de cada 5 llocs de feina creats a Espanya han estat al nostre arxipèlag, sobretot en el sector de l’hostaleria. Per illes, les Pitiüses són les que presenten la pauta més expansiva, seguides de Menorca. I també destaca el creixement de l’ocupació juvenil.

L’atur interanual s’ha reduït més del 45% aquest mes de juny a les Balears. D’aquesta manera, la nostra comunitat ha tancat el mes amb un total de 34.248 persones a les llistes del SOIB, són 28.500 aturats manco i el doble de reducció que al conjunt d’Espanya on la xifra d’aturats ja es consolida clarament per davall dels 3 milions.

L’atur a Espanya

En concret, l’atur a tot Espanya s’ha situat en poc més de 2 milions 880.000 persones, la xifra més baixa dels darrers 14 anys, coincidint amb l’inici de la crisi financera del boom immobiliari. Són més de 730.000 persones manco que ara fa un any. I també rècord històric d’afiliació al mes de juny a les Illes.

Dades d’afiliació

De fet, les Balears encapçalen les dades de recuperació de tot el mercat laboral nacional amb quasi 600.000 afiliats a la seguretat social, són 70.000 persones més que el mateix mes de juny de 2021. Amb totes aquestes xifres damunt la taula, i gràcies a l’impuls de la temporada turístic que ha agafat empenta des de Setmana Santa, la taxa de l’atur ara mateix és del 5,4 per cent i, segons l’executiu de Francina Armengol, les Illes han arribat a la plena ocupació abans del previst.

La reacció dels agents socials 

Els agents socials estan d’acord en què la bona marxa de la temporada turística ha impulsat les dades d’ocupació del mes de juny, però els preocupa que això no serveixi per combatre l’alta inflació. Davant d’aquest gran problema, la pujada descontrolada dels preus, els sindicats alerten que el que no ha millorat són els sous. Si no, dimecres que ve començaran a mobilitzar-se per reclamar millores salarials.


Els sindicats anuncien mobilitzacions si els salaris no pugen per compensar la inflació

04/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris