X

Es multiplica per tres el nombre de persones ingressades a UCI per Covid respecte a l’any passat

alut afirma que encara queden 15 dies d'increment de casos 

04/07/2022

Es multiplica per tres el nombre de persones ingressades a UCI per Covid respecte a l’any passat

Setena onada de la covid provocada sobretot pel relaxament en tota mena d’esdeveniments multitudinaris i perquè la variant és tan contagiosa que s’estan produint moltes reinfeccions i contagis entre majors de 60 anys. El mes de juny de l’any passat, a planta hi havia 50 persones. Ara són més de 300. A les UCIs, s’ha multiplicat per 3 el nombre de persones que hi romanen ingressades i els professionals sanitaris contagiats són, ni més ni manco que, 350.

Amb tots els indicadors de la pandèmia a l’alça, la societat espanyola d’Epidemiologia es mostra partidària que les persones que siguin positives en covid s’aïllin, tot i no tenir símptomes o siguin lleus. Fan una crida a la responsabilitat de tothom i de les autoritats sanitàries per protegir especialment els més vulnerables. Aquí a les Illes, Salut afirma que encara ens queden 15 dies de viure un augment constant de casos d’aquesta setena onada de la covid.

Javier Arranz, portaveu autonòmic de malalties infeccioses, ha explicat que la nova variant té més capacitat de saltar-se la immunitat i que, per tant, cal prevenció. “Ens preocupa perquè tenim una població més susceptible. Sabem que tendrem un augment de casos per la mobilitat, perquè no tenim restriccions, però en aquest moment apel·lam a la responsabilitat individual”, ha dit Arranz.

Col·lapse a l’atenció primària

El personal sanitari alerta d’un nou col·lapse a l’atenció primària perquè a l’increment de la població, se suma l’augment de la incidència de la COVID que, segons l’IBSalut, té a casa, fent quarantena, només a Mallorca uns 80 professionals d’Atenció Primària. Això desbarata les agendes dels PACS i provoca col·lapse en l’atenció. Per això s’ha creat un número de telèfon de cita prèvia, el 971 22 00 00, per tractar de descongestionar els centres de salut. Al sindicat SIMEBAL, els seus delegats han deixat de forma temporal les tasques sindicals per incorporar-se a les seves consultes.

04/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris