X

Prospera la moció de censura a Andratx: Estefanía Gonzalvo (PP) n’és la nova batlessa

El Pi ha votat finalment a favor després de no acceptar la proposta del PSIB

05/07/2022

Prospera la moció de censura a Andratx: Estefanía Gonzalvo (PP) n’és la nova batlessa

Estefanía Gonzalvo, del PP, ha pres possessió aquest dimarts com a nova batlessa d’Andratx després de prosperar la moció de censura del PP, El PI i Cs contra el ja exbatle socialista Toni Mir. El ple extraordinari ha votat aquest migdia la moció de censura, que ha prosperat amb tres vots favorables i vuit en contra. En el mateix ple, Gonzalvo ha jurat el càrrec.

La moció de censura ha prosperat finalment malgrat la proposta que va fer el PSIB aquest dilluns a darrera hora d’un canvi de batlia amb El PI amb la intenció del “salvar” el pacte de govern signat en 2019. No obstant, els regionalistes no han acceptat l’oferta dels socialistes perquè havia arribat “tard i malament”.

Els partits signants de la moció van explicar en el moment de presentar la iniciativa, després de la reprovació de Mir, que el municipi necessitava un “canvi de rumb que reconduís la gestió municipal i retornés l’estabilitat al Consistori”.

Declaracions de Toni Mir

El fins ara batle d’Andratx, Toni Mir, ha declarat que “amb el suport del PI al Partit Popular” en la moció de censura “queda demostrat que el problema no era” ell, sinó “que volien un govern de dretes a qualsevol preu”. Així ho ha expressat Mir, aquest dimarts, després de prosperar la moció de censura de PP, El PI i Cs contra ell, argumentant que el municipi necessitava un “canvi de rumb que reconduís la gestió municipal i retornàs l’estabilitat al Consistori”.

L’Agrupació Socialista d’Andratx ha mostrat el seu suport al president del PSIB-PSOE Andratx i al fins ara alcalde del municipi durant el ple extraordinari on s’ha debatut la moció de censura.

Mir ha exposat que “és sorprenent que torni a governar un partit amb una història recent d’immoralitat i indecència política i que tants recursos i milions d’euros ha costat durant aquesta legislatura, on s’ha hagut de fer front a indemnitzacions judicials greus i irresponsabilitats polítiques urbanístiques que estan pagant tots els andritxols”.

La secretària d’organització de la Federació Socialista d’Andratx, Antònia Sastre, Toni Mir i el secretari general i regidor del PSIB-PSOE d’Andratx, Toni Bordoy

Més reaccions

Els representants autonòmics de PP, Ciutadans i El Pi consideren que el canvi a la batlia millorarà la situació d’Andratx, mentre que Més, Unides Podem i els socialistes han carregat contra una moció de censura que ha donat el Govern andritxol al centre-dreta.

 


El Pi d’Andratx tirarà endavant amb la moció de censura contra Toni Mir
El PSIB-PSOE proposa retirar Toni Mir de la batlia d’Andratx a canvi de no perdre el consistori  
El PP, El Pi i Ciutadans registren la moció de censura contra el batle d’Andratx, el socialista Antoni Mir

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris