X

Creen faixes de prevenció d’incendis forestals a 21 punts crítics de les Balears

Es tracta de zones on l'orografia del terreny accelera la propagació del foc i dificulta la feina dels equips d'extinció

05/07/2022

Creen faixes de prevenció d’incendis forestals a 21 punts crítics de les Balears

La conselleria de Medi Ambient ha creat faixes de prevenció d’incendis forestals a 21 punts crítics de les illes. L’objectiu d’aquestes actuacions és frenar la propagació del foc en zones de difícil accés. Aquest estiu, precisament, es preveu un risc molt alt d’incendis forestals a les Balears.

La zona des Clot des Guix, a Alaró, és un dels punts crítics de la Serra on s’ha actuat.  Carolina Rodríguez, tècnica del Servei de Gestió Forestal de la conselleria de Medi Ambient, ha explicat que en aquesta àrea l’orografia pot afavorir la propagació del foc en cas d’incendi. Així, per reduir el combustible vegetal, i donar més marge als equips d’extinció, els darrers mesos, s’hi ha netejat i aclarint la vegetació.

Com aquí, els darrers dos anys, s’han creat faixes de prevenció a 21 punts crítics arreu de les Balears. Són, principalment, valls, colls i crestes de les muntanyes; i en total, s’ha netejat 52 hectàrees de massa forestal. Una feina preventiva i molt necessària, segons el Govern, davant un estiu amb un elevat risc d’incendis. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, que ha visitat la zona aquest dimarts, ha apuntat que “venim d’una primavera i un hivern molt secs, amb molt poca precipitació, i ens enfrontam a un estiu que serà molt càlid amb temperatures extremes”.   Tot això, ha afegit, incrementarà “el risc d’incendi forestal”.

Les actuacions que s’han presentat avui s’inclouen dins el IV Pla general de Prevenció d’Incendis Forestals; i s’han finançat amb 456.000 euros, provinent de l’Impost de Turisme Sostenible.

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris