X

CCOO i UGT protestaran davant la patronal CAEB per exigir millores salarials a causa de l’elevada inflació

Els sindicats faran simultàniament la protesta a les seus de les patronals de totes les capitals de província

06/07/2022

CCOO i UGT protestaran davant la patronal CAEB per exigir millores salarials a causa de l’elevada inflació

CCOO i UGT protestaran aquest dimecres davant la seu de la CAEB, a Palma, per exigir millores salarials en els convenis col·lectius, amb clàusules de revisió, amb l’objectiu que les famílies tenguin garantit el poder adquisitiu. L’acte, previst a les 10.30 hores, es farà a les seus de les patronals de totes les capitals de província, en un escenari marcat per l’elevada inflació. Els dos sindicats reclamen la signatura d’un Acord d’Ocupació i Negociació Col·lectiva, que marqui els increments de sou dels convenis a l’Estat.

Unes negociacions que ja es veuen afectades per la pujada imparable de l’IPC, segons ha dit l’advocat laboralista José Manuel Raya, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. L’expert ha declarat que abans “era molt fàcil negociar amb pujades de la inflació del 2%, però no del 10%. Ara sempre hi haurà una pèrdua del poder adquisitiu del treballador, si el ritme de la inflació no canvia”, ha declarat.

La protesta dels sindicats davant la CAEB arriba dos dies després de la publicació de les darreres dades de l’atur, les corresponents al mes de juny, que demostren la recuperació del mercat laboral a les Illes, però no de les condicions dels treballadors, denuncien CCOO i UGT. Per exemple, UGT reconeix que 7 de cada 10 contractes nous han estat indefinits, la majoria fixos discontinus, però critica que hi ha empresaris que incompleixen la legislació en matèria de jornada laboral i ràtios de plantilla. “Si les Balears es volen distingir com una destinació turística de qualitat, en una temporada de rècords i en la que aparentment falta personal, les condicions del dia a dia dels treballadors també han de ser de qualitat”, afirma la secretària d’Acció Sindical del sindicat, Ana Landero.

Comissions Obreres nega, per la seva banda, que hi hagi falta de personal al sector turístic, i creu que el problema són els salaris baixos en un entorn d’increment dels beneficis empresarials. “Aquests beneficis s’han de repartir entre els treballadors i treballadores mitjançant pujades salarials i clàusules de revisió salarial per no perdre poder adquisitiu”, declara Yolanda Calvo, secretària d’Ocupació de CCOO, que adverteix a les patronals que “si això no es fa, convocarem mobilitzacions”.

06/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris