X

Els hotels de Menorca comencen el juliol amb una ocupació del 95%

Des de l'abril s'estran donant xifres d'ocupació de rècord als hotels de Menorca on la demanda ha incrementat els preus i es té problemes per completar la plantilla no fixa

05/07/2022

Els hotels de Menorca comencen el juliol amb una ocupació del 95%25

L’ocupació dels hotels d’enguany a Menorca és un rècord. Una vegada ja recuperades les xifres de prepandèmia del 2019, el sector hoteler està més que satisfet amb els grans números d’aquesta temporada. En el cas dels hotels de costa, aquesta ocupació frega el 95%. A més, es destaca que la temporada ha començat molt prest i amb ocupacions mai no vistes els mesos previs al juliol.

Al mes d’abril l’hotel Artiem Carlos va comptar amb una ocupació que va superar el 75%, unes xifres mai vistes en aquell mes. Els següents mesos ha seguit l’augment amb un el maig al 83% i el mes de juny amb un 91%. El juliol de moment l’ocupació és del 88%.

A causa de l’alta demanda, els preus de venda directa de les habitacions han pujat. No ha estat així en els lots turístics, on els preus ja estaven tancats de l’any anterior.

Pel que fa als treballadors, la majoria dels hotels de l’illa té una plantilla estable d’un 80%, però s’admeten dificultats per contractar la resta; el 20%. Un dels problemes principals és la falta d’habitatge a l’illa per aquests treballadors. La clau d’aquest èxit s’atribueix, en part, a la diversificació del mercat que es va fer durant la pandèmia. Tot i que el britànic encara té un pes molt important, altres països com Itàlia creixen any rere any.

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris