X

L’Ajuntament de Palma aprovarà la reparcel·lació de la façana marítima a l’entorn de l’edifici GESA

L'acord permetrà consolidar la zona verda en primera línia i que Endesa presenti el seu projecte de remodelació de l'edifici de GESA

05/07/2022

L’Ajuntament de Palma aprovarà la reparcel·lació de la façana marítima a l’entorn de l’edifici GESA

Després d’anys de litigis, queden hores perquè l’ajuntament de Palma aprovi demà en Junta de Govern la reparcel·lació definitiva de la façana marítima en l’entorn de l’edifici de GESA, que es vol rehabilitar. L’acord arribat amb ENDESA i MAPRE, permetrà consolidar la zona verda en primera línia, eliminar qualsevol possibilitat de construir habitatges en aquesta zona i formalitzar la permuta de terrenys que eren propietat d’aquestes dues empreses per uns altres que estan situats a segona línia.

La primera línia de la façana marítima disposa de 44.500 metres quadrats que quedaran distribuïts de la següent manera: Endesa es quedarà amb la propietat de gairebé 17 mil metres quadrats; 6800 seran per a Maphre en segona línia i l’Ajuntament de Palma disposarà de 21 mil metres.

En el mateix recinte on ara hi ha l’antic edifici de GESA s’hi podrà fer una nova edificació que constarà de soterrani, planta baixa i primera planta, sempre que tengui usos administratius. Tal com se signà en un preacord ara fa un any i mig, Endesa també disposarà de 10 mil metres quadrats on sí hi podrà fer habitatges sempre que es compagini amb altres usos.

Per part seva el consistori disposarà del gruix més important terreny i renuncia a contruir-hi cap equipament. L’objectiu és que aquest espai sigui una zona verda

Aquesta reparcel·lació també permetrà que Endesa pugui presentar el seu projecte de remodelació de l’edifici de GESA, que està catalogat i no podrà tenir usos residencials ni turístics.

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris