X

Rosalia inicia a Almeria la seva ‘Motogira’ mundial davant una gran expectació

A les portes del recinte ja hi esperen fans per ser els primers a entrar-hi i no perdre-se'n cap detall: "Al·lucinarem"

06/07/2022

Rosalia inicia a Almeria la seva ‘Motogira’ mundial davant una gran expectació

Foto: CARLOS BARBA

Rosalía arrenca aquest dimecres a Almeria el seu ‘Motomami Tour’, la gira mundial amb la qual recorrerà 16 països i que tindrà la seva estrena oficial en el Recinte de Concerts Firal d’Almeria. L’1 d’agost, la cantant catalana arribarà a Palma.

Al recinte firal de la capital andalusa ja se senten els ritmes de les cançons. A les portes, encara tancades, ja hi esperen des d’aquest dilluns dos grups d’aficionats per poder accedir els primers i tenir un bon lloc per veure el concert.

Amanda Herrera i Manolín Morales són dos de vuit amics d’Almeria que es van instal·lar dilluns a les cinc del matí en aquest punt per a intentar ser els primers a accedir al recinte firal. El que fan per mantenir el lloc són “torns de quatre hores” en funció de les disponibilitat de cadascun d’ells. “Jo treballo i tinc disponibilitat al matí, ens estem organitzant bastant bé (…) Treballem, descansem, mengem i ens dutxem”, explica la jove a l’agència Efe i en resposta també a les crítiques rebudes en xarxes socials per la particular acampada d’aquest grup.

“Al·lucinarem”

Aquests fans desconeixen amb què els sorprendrà Rosalia en el seu primer concert de la gira. “D’ella et pots esperar qualsevol cosa”, afirma Manolín, que creu que “al·lucinarem amb el concert que faci, nosaltres i tothom”.

Un centenar de persones de l’equip tècnic, deu músics i ballarins, i vuit camions de materials han arribat a Almeria per a muntar un impressionant escenari amb un desplegament audiovisual únic que està sent instal·lat des del passat 27 de juny.

La caravana està integrada, així mateix, per tres camions ‘sleepers’ per al personal de gira, a més de 150 persones de personal local involucrat, des de carregadors i conductors, passant per cuiners, servei d’hostaleria per al concert, seguretat, sanitaris.

El concert ja frega el cartell d’entrades esgotades per a una cabuda de 12.000 persones i comptarà amb assistència i desplaçament des de diverses províncies per a aquesta estrena mundial de la gira de Rosalía, segons ha assenyalat l’Ajuntament d’Almeria

Gira mundial

Rosalía ja ha avançat en xarxes que hi sonaran cançons com “La Combi Versace” o “Como un G” entre quatre grans pantalles, i prosseguirà després la seva marxa per altres 9 ciutats de l’Estat com l’estadi La Cartuja de Sevilla dissabte que ve.

Granada (dia 12 de juliol, plaça de toros), la localitat malaguenya de Fuengirola (14, Marenostrum), València (16, Auditori Marina Sud), Bilbao (27, BEC!), Madrid (19 i 20, Wizink Center), Barcelona (Palau Sant Jordi, 23 i 25), La Corunya (29, El Coliseu) i Palma (1 d’agost, Son Fusteret) seran altres aturades d’aquest ‘Motomami World Tour’.

Convertida en una figura de transcendència mundial, la seva gira viatjarà fora de les fronteres espanyoles i podrà veure’s a l’altre costat de l’Atlàntic a Mèxic, el Brasil, l’Argentina, Xile, Colòmbia, República Dominicana, Puerto Rico i el Canadà.

Als EUA recorrerà una desena de ciutats, amb doble recital en el Radio City Music Hall de Nova York i el YouTube Theater de Los Angeles, abans de tornar a Europa, on està previst la seva actuació a Portugal, Itàlia, Alemanya, Països Baixos, Bèlgica i el Regne Unit fins a tancar el recorregut a París, el 18 de desembre.

06/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris