X

Obren una nova planta de gas propà a Lloseta

Fins ara, una única empresa monopolitzava a Mallorca la comercialització d'aquest tipus d'energia

06/07/2022

Obren una nova planta de gas propà a Lloseta

L’empresa canària Disa ha invertit 4 milions d’euros en la construcció d’una planta per emmagatzemar gas propà a Lloseta. La infraestructura ja està en funcionament. Des de Lloseta, els camions abasteixen els clients interessats en aquesta font d’energia, que són principalment indústries relacionades amb el sector turístic com hotels o bugaderies.

Santiago Rull, conseller delegat de DISA Gas, ha explicat que és un projecte que donarà feina directament i indirectament a més de vint persones.

Fins ara, a Mallorca, només hi havia una planta de distribució de gas propà. Per això, s’espera que aquesta entrada de competència n’abaratesqui el preu. Des del Govern, el director general de Promoció Econòmica, Manel Porras, ha valorat el projecte de forma positiva: “Es tracta de desenvolupar aquesta idea que tenim de sostenibilitat i d’empenta cap a energies alternatives dins el nostre territori”.

El gas propà prové de la destil·lació del petroli, i quan es crema, no genera emissions a l’atmosfera, a diferència d’altres fonts d’energia com el gasoil. A Mallorca, arriba amb vaixell i després es transporta per carretera fins a la planta d’emmagatzematge.

Articles relacionats: 
Inaugurada a Lloseta la primera planta d’hidrogen verd del sud d’Europa
El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

06/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris