X

Exceltur: “Esperam un caos important en alguns aeroports que generaran inconvenients tant a turistes com a residents”

El turisme viu una explosió de demanda i les Balears lideren la recuperació del sector a tot Espanya

06/07/2022

Exceltur: “Esperam un caos important en alguns aeroports que generaran inconvenients tant a turistes com a residents”

Aeroport de Son Sant Joan./ Imatge d'arxiu

Exceltur parla d’un autèntic “furor” per viatjar enguany, i preveu que les Balears seran la comunitat més afavorida aquest estiu per la reactivació de la demanda internacional.

“Esperam un caos important en alguns aeroports, que generarà inconvenients tant a turistes com a residents”, ha assegurat aquest dimecres José Luís Zoreda, vicepresident d’Exceltur. Les vagues i les cancel·lacions de vols per part de moltes companyies aèries estan provocant que les reserves hoteleres davallin.

Però malgrat això, el turisme viu una explosió de demanda i les Balears lideren la recuperació del sector a tot Espanya. De fet, les Illes han tancat el segon trimestre de l’any amb un 6,4 per cent més de vendes que el mateix període de 2019. I les previsions auguren que ho seran durant tot l’estiu.

La facturació en el segon trimestre ha crescut un 20 % a Menorca, un 13 per cent a les Pitiüses i un 7,7 per cent a Mallorca, en comparació amb 2019. Però Exceltur afegeix que l’increment de costos per la inflació fa que els beneficis de les empreses turístiques estiguin per davall dels d’abans de la pandèmia.

Exceltur també critica el que considera una normativa excessivament restrictiva amb les empreses de lloguer de cotxes a les Balears que, segons diu, ha provocat que aquesta temporada hi hagi un 50 per cent manco de vehicles. La qual cosa, afegeix, no està impedint que es produeixin embussos de trànsit.

06/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris