X

Deixam enrere una setmana marcada per la presència de pols en suspensió i les tempestes

Aquest cap de setmana dominarà el sol i el cel destapat, acompanyat d'una pujada progressiva de les temperatures

07/07/2022

Deixam enrere una setmana marcada per la presència de pols en suspensió i les tempestes

Foto: Jaume Massanet. Platja de Palma

Aquests dies ha predominat l’ambient gris, carregat de pols i amb restes de niguls. Fins i tot, la nit de dimarts a dimecres tinguérem algunes tempestes que varen dur una important activitat elèctrica, però que deixaren poca precipitació amb registres que no superaren els 3-4 l/m². Unes pluges que han estat en forma de fang a causa de la pols en suspensió.

La situació ha anat canviant durant aquestes darreres hores de la jornada amb una entrada de vent de nord que ha retirat la pols en suspensió cap al sud de l’arxipèlag. Aquesta entrada de vent amb cert recorregut marítim també ha alterat la situació marítima a la zona nord de les Illes amb àrees de forta maror i maregassa. Les ones han arribat als 3,1 metres d’altura màxima, a la boia de Maó. La temperatura també s’ha vist afavorida amb una baixada, normalitzada aquesta per a l’època. Una temperatura mínima que ha quedat al voltant dels 21-23 °C arreu de les illes i que ha baixat dels 20 °C a diversos punts de l’interior de Mallorca. L’embossament d’aire fred situat sobre les Illes permetrà la formació de niguls d’evolució que ens podrien deixar alguns ruixats puntuals al migjorn i al ponent de Mallorca.

El divendres continuarà la situació marítima alterada amb el vent de nord i la possibilitat de formació de nous niguls d’evolució a l’interior de Mallorca. Uns niguls que no s’espera que deixin precipitacions. Amb vista a dissabte i diumenge la situació torna a canviar. Dominarà el sol i el cel destapat, acompanyat d’una pujada progressiva de les temperatures. Divendres i dissabte, temperatures que poden quedar entre els 29-34 °C, i que seran més elevades cap a l’interior i ponent de Mallorca i, pel que fa al diumenge, podrien fregar els 35-36 °C. El vent continuarà bufant de component nord, i anirà perdent intensitat, i la situació marítima se suavitzarà.

07/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris