X

Jornada sense canvis importants a la general del Tour: Enric Mas és novè a 33 segons del podi

Van Aert s'imposa a l'esprint a la vuitena etapa i Pocagar continuarà de groc

09/07/2022

Jornada sense canvis importants a la general del Tour: Enric Mas és novè a 33 segons del podi

La vuitena etapa del Tour de França, amb sortida a Dole i arribada a Lausana, Suïssa, no ha deixat grans canvis a la classificació general. Enric Mas manté la novena plaça a 33 segons del podi, però perd 4 segons més amb el maillot groc, Tadej Pogacar. Això sí, avui l’eslovè no ha pogut amb Wout Van Aert a l’esprint final.

La jornada ha començat amb un amuntegament múltiple en el qual ha estat implicat el campió de les dues darreres edicions de la ronda francesa, Tadej Pogacar, així com el menorquí Albert Torres. Els dos han continuat sense problemes els 186 quilòmetres i 4 ports de muntanya de tercera i quarta categoria.

La prova s’ha decidit a l’esprint final, on Wout Van Aert s’ha imposat a Michael Matthews, segon, i Tadej Pogacar, tercer. És la segona victòria d’etapa del corredor belga del Jumbo Visma en aquest Tour.

Enric Mas ha creuat la línia de meta setzè, amb el grup principal, i manté la novena posició a la general amb un únic canvi: la distància amb el líder augmenta en 4 segons per les bonificacions, fins el minut i 47 segons, però el podi continua a només 33 segons. A la novena etapa tornarà la muntanya: 193 quilòmetres entre Aigle i Chatel, amb 4 ports de muntanya, dos d’ells de primera categoria.

09/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris