X

La Cinquena Simfonia de Beethoven obre el programa dels 50 anys del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella

L'Orquestra de Cambra Illa de Menorca va interpretar al Teatre des Born algunes de les peces més reconegudes dels genis més clàssics de la música

10/07/2022

La Cinquena Simfonia de Beethoven obre el programa dels 50 anys del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella

El Festival de Música d’Estiu de Ciutadella compleix mig segle de vida, una fita històrica en la vida del poble. Per celebrar l’efemèride, Joventuts Musicals ha previst un total de nou concerts fins al 29 d’agost, amb artistes de projecció mundial. L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca va obrir anit la programació, amb algunes de les peces més reconegudes dels genis més clàssics de la música, Mozart i Beethoven.

Escrita entre 1804 i 1808, la Cinquena Simfonia de Beethoven, és considerada una de les pedres angulars de la música occidental. Després de ser tocada divendres al Teatre Principal de Maó, l’obra del geni alemany va ressonar dissabte a Ciutadella per obrir un festival que arriba al seus primers 50 anys de vida amb bona salut i després d’haver transitat des de des d’uns inicis humils fins a la seva consolidació com una de les principals cites de l’estiu menorquí.

Mig segle de vida, una efemèride que el Festival de Música d’Estiu celebra molt alt, amb nou concerts i interpretacions com la d’anit, de la mà de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca per presentar un repertori ple de simfonisme, com és fer un Beethoven en viu.

El d’aquest dissabte és el primer dels 9 concerts que les Joventuts Musicals de Ciutadella han programat al llarg de l’estiu. El següent, el proper 18 de juliol, quan el festival tornarà al seu lloc habitual, el Claustre del Seminari.

10/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris