X

El Suprem ratifica la condemna de 3,5 anys de presó per a José María Rodríguez

L'exsecretari del PP balear, més a prop del centre penitenciari per beneficiar l'empresa de màrqueting en les campanyes de 2003 i 2007

11/07/2022

El Suprem ratifica la condemna de 3,5 anys de presó per a José María Rodríguez

Imatge d'arxiu.

Tot indica que la sentència de l’alt tribunal que s’ha donat a conèixer avui farà ingressar a presó l’ex líder del PP. El Suprem desestima el recurs de Rodríguez contra la condemna de l’Audiència de Palma pel finançament irregular del PP de les Illes en el conegut com cas “Over” i confirma els delictes de prevaricació, frau a l’Administració, malversació i falsetat documental de Rodríguez. La sentència considera provat que l’aleshores conseller de l’Interior va contractar el grup d’empreses Over, de Daniel Mercado, per canviar la imatge de la policia local. Un contracte per ordre de Jaume Matas i per compensar les feines realitzades per Over durant la campanya de 2003.

En el recurs de casació, Rodríguez al·legava que la resolució li fou notificada amb retard. El Suprem considera, però que aquest defecte es reparà i que, de fet, se li rebaixà la pena dels 5 anys que demanava inicialment la Fiscalia, fins als 3 i mig. L’alt tribunal també descarta que el fet que Matas i Mercado veiessin reduïdes les seves penes fos un mòbil per perjudicar Rodríguez.

A banda de conseller, José María Rodríguez fou secretari general del PP, líder dels populars a Palma i delegat del govern central a les Illes durant cinc mesos, càrrec del qual dimití per la seva imputació.


Matas admet prevaricació, frau i malbaratament en el cas Over i arriba a un acord amb la Fiscalia
Castro inclou el PP balear com a “responsable directe” en el cas Over Màrqueting

11/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris