X

El fuel passa a la història de la central tèrmica de Maó: ja no s’emprarà més

Els tres motors que encara funcionaven amb aquest combustible ho fan des de divendres amb gasoil

12/07/2022

El fuel passa a la història de la central tèrmica de Maó: ja no s’emprarà més

El fuel ja ha passat a la història de la central tèrmica de Maó. Els tres motors que encara funcionaven amb aquest combustible ho fan des de divendres amb gasoil. El canvi permetrà reduir gairebé un 90 per cent les emissions de diòxid de sofre a l’atmosfera i, per tant, millorar la qualitat de l’aire. Govern, Consell i Ajuntament han visitat aquest dimarts les instal· lacions d’Endesa al port de Maó.

Fa cinc dies que la central tèrmica de Maó JA no consumeix fuel per generar electricitat. Endesa ha erradicat definitivament el seu ús: ha buidat els tres motors de la central que encara funcionaven amb aquest combustible i l’ha substituït per GASOIL, que és molt menys contaminant.

La mesura millora la qualitat de l’aire i, per tant, la salut de la ciutadania: s’hi han reduït fins a un 88% les emissions de diòxid de sofre. Amb el canvi de combustible es deixen de consumir 55MIL tones de fuel a l’any, cosa que representa una passa més en la descarbonització de Menorca i de les Illes.

Per Menorca, que vol arribar a generar el 85% de l’energia amb renovables al 2030, suposa un avanç important en la transició energètica i cap a l’objectiu d’emissions zero.

12/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris