X

Culmina la restauració de la sala Montenegro del Parlament després de cinc anys

El cost total de la rehabilitació és de 23.000 euros i s'ha coordinat amb l'Institut de Patrimoni Cultural Espanyol

22/07/2022

Culmina la restauració de la sala Montenegro del Parlament després de cinc anys

Entram a la sala Montenegro del Parlament. La restauradora ultima els treballs de col·locació de les pintures de l’artista mexicà que dona nom a l’estança. Culmina un procés de restauració que va començar l’any 2017, quan es va retirar un dels panells del fris superior de les parets perquè presentava danys per la humitat.

L’obra, titulada “Al·legoria de Mallorca”, plasma quatre escenes quotidianes de l’illa de principis del segle vint. L’artista Roberto Montenegro les va pintar entre els anys 1917 i 1919. Es tracta del segon conjunt pictòric més important de la cambra autonòmica, després dels de la sala de les Cariàtides. La seva vàlua ha dificultat els treballs.

Per evitar més problemes amb la humitat, s’ha canviat el sistema de climatització de la sala. L’operació ha estat coordinada amb l’Institut de Patrimoni Cultural Espanyol. El cost total de la restauració i col·locació de les pintures a la paret és de 23.000 euros. Està previst que la setmana que ve la Sala Montenegro torni a lluir amb tota la seva esplendor.

22/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris