X

Mallorca, en alerta taronja per temperatures de fins a 39 graus

En el nord de les Illes les temperatures aniran en augment. El canvi climàtic afecta també la temperatura de la mar, que ja se situa per damunt dels 28 graus

23/07/2022

Mallorca, en alerta taronja per temperatures de fins a 39 graus

Imatge d'arxiu / EP

La segona onada de calor que sacseja tota Espanya mantindrà aquest diumenge en avís groc, taronja i fins a vermell -a Còrdova i Cadis- a un total de 41 províncies, amb temperatures que assoliran els 45 graus a Andalusia, segons ha destacat l’AEMET.

A Balears, els avisos seran groc i taronja. En el nord de Balears, les temperatures estaran en augment. A Aragó, les províncies d’Osca, Terol i Saragossa estaran en avís groc o taronja, així om a Àvila, Burgos, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid i Zamora. Castella la Manxa estarà, majoritàriament, en avís taronja, mentre que a Catalunya Barcelona, Girona i Lleida es trobaran en avís groc.

Aquesta onada tan intensa de calor està afectant també la temperatura de la mar, que ja se situa per damunt dels 28 graus, és a dir, tres per damunt de la mitjana de les darreres quatre dècades. A mitjans juny ja es va registrar l’onada de calor extrema més primerenca registrada a les Balears des que hi ha dades. De fet, és la primera vegada que Balears té dues onades de calor en tan sols dos mesos, amb temperatures que ronden els 40 graus.

Les altes temperatures obliguen, també, a extremar la precaució davant dels incendis. Aquest dissabte, la Conselleria de Medi Ambient ha suspès les autoritzacions d’ús del foc dins a l’1 d’agost i el conseller, Miquel Mir, ha demanat prudència. En aquesta mateixa línia es va mostrar el president del govern, Pedro Sánchez, ja que més de 80.000 hectàrees s’han cremat a tota Espanya en aquesta onada de calor.

23/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris