X

El president de la Institució Francesc de Borja Moll, primer premi Ondras per la promoció de les llengües minoritàries

El poeta i lingüista Carles Duarte i Montserrat rebrà el premi el 8 d'octubre a Càller

31/07/2022

El president de la Institució Francesc de Borja Moll, primer premi Ondras per la promoció de les llengües minoritàries

Carles Duarte i Montserrat / MHC

El poeta i lingüista Carles Duarte i Montserrat, president de la Institució Francesc de Borja Moll, ha estat guardonat amb el primer premi ‘Ondras’ de la Fondazione di Sardegna per la promoció de les llengües minoritàries.

El lliurament del guardó tindrà lloc el pròxim 8 d’octubre a Càller. Duarte comparteix aquest nou guardó amb William Cisilino, director de l’Agència de la Llengua Friulana; Rut Bernardi, experta en traducció i didàctica, per la seva contribució al ladí; i, a títol pòstum, el periodista i escriptor Paolo Pillonca, pel seu treball en favor de la llengua sarda.

Duarte ha estat el primer, entre el conjunt de personalitats que treballen en favor del català -llengua que es parla a Sardenya, a la comarca de l’Alguer-, a ser distingit amb aquest guardó, per la seva carrera i obra.

La Institució Francesc de Borja Moll se sent reconeguda per extensió, en el seu president, pel seu treball en la conservació i promoció del llegat del Diccionari català-valencià-balear, tasca d’Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll, de la culminació de la qual precisament es commemoren els 60 anys aquest 2022.

31/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris