X

CCOO obri les seves seus perquè els treballadors es refugiïn de la calor

Els responsables sindicals reclamen que les altes temperatures s'introdueixin en els plans de prevenció de riscos laborals

02/08/2022

CCOO obri les seves seus perquè els treballadors es refugiïn de la calor

A partir d’aquest dimarts, les seus del sindicat Comissions Obreres (CCOO) a Palma, Eivissa i Maó (també de la resta de l’Estat) obren les portes perquè els treballadors que fan feina a l’aire lliure es puguin refugiar de la calor. Se’ls ofereix un punt de descans, aigua fresca i lavabos. A l’agost, l’horari de les tres seus és de 8 a 15h i al setembre serà de nou del matí a cinc del capvespre.

Els responsables del sindicat adverteixen que, entre les actuacions per prevenir un possible cop de calor (l’estrès tèrmic), és imprescindible planificar i augmentar els descansos o disposar de fonts d’aigua fresca. A més CCOO Balears exigeix que s’introdueixin els episodis d’altes temperatures als plans de prevenció de riscos laborals, amb mesures tècniques, organitzatives i de protecció que vagin més enllà de campanyes informatives o mesures d’autoregulació per part dels treballadors.

El secretari general de CCOO a Menorca, Antonio Soria, recorda que no fa gaire temps, “vèiem treballadors fent feina a la carretera general a les tres de la tarda, amb temperatures (damunt l’asfalt) de 37 o 38 graus. Això no port ser”. Per la seva banda, Marc Manrique, tècnic de Salut Laboral del sindicat, adverteix que el problema deriva del fet que, actualment, “la normativa no especifica la temperatura màxima per fer feina a l’exterior, només fa referència a la interior”.

02/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris