X

El calamar i el raor, les captures més abundants dels pescadors recreatius

Des de 2019, el govern controla quantitativament la pesca a les reserves marines a través d'una aplicació mòbil

05/08/2022

El calamar i el raor, les captures més abundants dels pescadors recreatius

Els pescadors recreatius d’embarcació estan obligats a declarar les captures que fan a les reserves marines, només permeses alguns dies a la setmana. Ho poden fer en paper o a través d’aquesta aplicació mòbil. El “Diari de Pesca Recreativa” és una eina impulsada per la Direcció General de Pesca i Medi Marí. Segons els experts, és imprescindible declarar la pesca per aconseguir un equilibri social i ecològic.

Entre els anys 2019 i 2021, la modalitat més practicada en espais marins regulats va ser el roquer, amb un 31%, seguida de la fluixa, amb un 19%.

Durant aquests anys, els pescadors recreatius han deixat constància de la pesca de 54 espècies de peixos i 3 cefalòpodes. La pesca del calamar pren cada vegada més força. Per pes, és una de les captures més importants, només superada pel raor. La població d’aquesta espècie és estable gràcies a la veda i les reserves marines.

La declaració de captures també és obligatòria pels qui fan pesca submarina a les reserves on encara es permet. La normativa europea preveu que aviat, els pescadors recreatius hagin de deixar constància del que pesquen a totes les aigües de Balears.

05/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris