X

La calor perjudica els cultius: ja hi ha pèrdues del 50 %

Amb productes adients que actuen com a protectors solars intenten evitar les cremades. També empren nous invents per salvar les bledes, cobrint-les amb un tendal d'ombra es redueix la incidència dels rajos del sol a la meitat

06/08/2022

La calor perjudica els cultius: ja hi ha pèrdues del 50 %25

Bona part de Mallorca es troba avui en alerta groga per altes temperatures. Una forta calor que perjudica els cultius. La producció de fruites i verdures aquest estiu ha davallat entre un 20 i un 50%. Davant això, els agricultors se les engirgolen amb mètodes que les protegeixin dels rajos del sol.

Grans extensions de melons, que pateixen l’onada de calor. Aquí els cobreixen amb bosses perquè el sol no els faci malbé.

Però els que més pateixen les conseqüències de la calor són els pebres, se n’ha perdut un 50% de la producció. I les tomàtigues, un 30% manco.

Les altes temperatures han malmès les tomàtigues de ramellet, que els deixen una marca anomenada cop de sol o planxat de fruit. La planta no rep suficient aigua i el creixement s’atura.

Amb productes adients que actuen com a protectors solars intenten evitar les cremades. També empren nous invents per salvar les bledes, cobrint-les amb un tendal d’ombra es redueix la incidència dels rajos del sol a la meitat.

06/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris