X

Taxis Pimem carrega contra la proposta de CAEB: “La manca de taxis no se soluciona amb l’arribada d’Uber o Cabify”

L'Associació Sindical d'Autònoms del Taxi de Mallorca assenyala que aquestes empreses fan especulació amb aquest tipus de servei

08/08/2022

Taxis Pimem carrega contra la proposta de CAEB: “La manca de taxis no se soluciona amb l’arribada d’Uber o Cabify”

L’Associació d’Autònoms del Taxi de Mallorca, que pertany a la PIMEM, ha carregat contra la proposta de la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, la qual ha traslladat a una entrevista a IB3 Notícies, perquè empreses com Uber o Cabify operin a les Illes: “Seria bo perquè falten taxis i la imatge que es dona és dolenta”, segons assenyala la presidenta de la patronal.

Biel Moragues, president del sindicat d’Autònoms del Taxi de Mallorca, ha assegurat a IB3 Ràdio que aquestes empreses fan especulació amb aquest tipus de servei. “Conviure s’ha pogut conviure, el que no pot fer un vehicle és fer un servei que no li correspon, que és el que s’està fent a Madrid”, explica Moragues, el qual retreu a la presidenta de la CAEB que no doni un exemple de “convivència” entre els hotels i el lloguer vacacional.

Després, en un comunicat de premsa, Moragues ha criticat que Uber o Cabify “actuen de manera monopolística, fent dúmping en preus amb l’objectiu d’eliminar la xarxa de taxistes autònoms, per a una vegada desapareguda la xarxa de taxistes, pujar preus”.

També ha apuntat que la situació del sector del taxi aquesta temporada turística “està sent preocupant i desbordant”. Segons l’associació, aquesta situació es dona per “les mancances del transport públic de l’illa, la manca de cotxes de lloguer i l’increment d’arribada de turistes de manera excepcional”.

Tot això, ha explicat l’associació, “provoca un increment de la demanda de taxis, que no pot ser absorbit per l’oferta actual a causa de la falta de llicències temporals, la manca de conductors i la burocràcia dels estaments públics per a concedir llicències”.

L’Ajuntament de Palma no preveu que canviï la situació sobre la incorporació de més llicències VTC. Segons declaracions a IB3 Notícies del regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, la legislació autonòmica no fa atractiva la contractació d’aquests vehicles a Ciutat. Això després que la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha traslladat, en una entrevista a IB3 Notícies, la seva voluntat que operin empreses com Uber o Cabify a les Illes.

Segons el regidor Dalmau, en concret, la llei balear estipula que un vehicle d’aquestes característiques s’ha de contractar almanco amb mitja hora d’antelació i sempre a una oficina especialitzada. Això vol dir que no es pot captar clientela a la via pública i, per tant, les empreses que s’hi dediquen no poden treballar com ho fan a altres ciutats. Precisament, la norma es va aprovar el febrer de 2019 per bloquejar l’entrada de les grans empreses Cabify i Uber.

Pel regidor de Mobilitat de Palma la saturació del servei de taxi passa per les llicències estacionals, una proposta que el sector ja ha posat damunt la taula.

Per la seva banda, Taxis Pimem ha assenyalat que les “grans dificultats” que pateix el sector a Palma ve donada per “la saturació que viu la capital”. “El que abans es podia cobrir amb 20 minuts, ara es necessiten 50”, ha censurat Moragues.

08/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris