X

Els taxistes censuren les paraules de Carme Planas sobre Uber i Cabify

Diverses associacions es reuniran amb la presidenta de la CAEB per comunicar-li el rebuig a l'arribada d'aquest model de transport

09/08/2022

Els taxistes censuren les paraules de Carme Planas sobre Uber i Cabify

Agrupacions de taxistes han rebutjat de ple les paraules de la presidenta de CAEB, Carme Planas, que reclama l’arribada d’Uber i Cabify a les Illes. Els taxistes han explicat que no és el model que necessita l’arxipèlag, i així li faran saber a la trobada que mantindran dimarts 16 d’agost.

Les declaracions a IB3 Notícies de la presidenta de la CAEB, Carme Planas, han rebut el rebuig de ple de diverses organitzacions del taxi. I així li faran saber a la trobada de dimarts que ve. El president de l’Agrupació Empresarial Autotaxi de Balears, Antoni Bauzá, ha assegurat que Planas “hauria de desmarcar-se” de les seves declaracions, que aquesta associació troba “inapropiades”.

Els taxistes han afirmat que Uber i Cabify tributen a paradisos fiscals, exploten els treballadors i, a més, apliquen tarifes dinàmiques, que van en detriment de les tarifes regulades dels taxis. En aquest sentit, el president de l’Associació d’Autònoms del Taxi de Mallorca, Gabriel Moragues, ha afirmat que, si s’ha d’apostar per la liberalització, “comencem per deixar cobrar als taxistes allò que vulguin”.


El Govern defensa el model de taxis a Balears que evita l’entrada d’Uber i Cabify
 El sector del taxi qualifica la temporada turística de “desbordant”

Empreses de lloguer

Quant a la manca de taxis, les agrupacions ha explicat que les empreses de lloguer de cotxes han duit enguany fins a 80.000 vehicles menys, la qual cosa incrementa la demanda de taxis. Antoni Bauzá ha expicat que “els pocs cotxes que tenen el que han fet ha estat apujar els preus”.

Aquesta agrupació de taxistes, integrada a la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) ha reclamat, a més, un increment de les convocatòries per a nous conductors, una regulació apta per a tot el sector del taxi i inversions que solucionin el col·lapse de l’autopista de l’aeroport a l’altura del centre comercial.

09/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris