X

El Govern defensa el model de taxis a Balears que evita l’entrada d’Uber i Cabify

En una entrevista a 'Al dia' d'IB3 Ràdio, el conseller i portaveu, Iago Negueruela, ha explicat que són els ajuntaments els responsables de fixar les llicències temporals o per tot l'any pels taxis

09/08/2022

El Govern defensa el model de taxis a Balears que evita l’entrada d’Uber i Cabify

El Govern aposta per mantenir l’actual model del taxi i evitar l’entrada de grans empreses com Uber o Cabify a les illes. Així ho ha assegurat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dimarts al programa ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio després del rebombori que han generat les declaracions de la patronal CAEB en una entrevista a IB3 Notícies.

Carmen Planas, la presidenta de la patronal, reclama que els Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) puguin operar a l’arxipèlag per, segons diu, la manca de taxis.

El conseller Negueruela ha explicat també que són els ajuntaments els responsables de fixar les llicències temporals o per tot l’any pels taxis.

Cal recordar que taxistes de la FEBT i CAEB han anunciat que dimarts que ve es reuniran amb Carmen Planas per a aclarir la seva defensa de la implantació d’Uber i Cabify a les Illes davant “un deficitari servei de taxis”.

Davant aquesta situació, Negueruela ha assegurat que ja existeix una regulació a les Illes en aquest sentit. “Aquest Govern va apostar per un model d’una manera clara i crec que hem encertat”, ha assenyalat.

D’acord amb el conseller, a Balears hi ha “un model diferent i són els ajuntaments els qui han de fixar aquest tipus de llicències”. “Recentment hem vist declaracions en la premsa a nivell mundial de com funcionen aquest tipus de plataformes, sobretot una d’aquestes, amb uns papers molt compromesos per a molts governs on parlaven de pressions directes, perquè són pràcticament monopolis a nivell mundial”, ha indicat.


El sector del taxi qualifica la temporada turística de “desbordant”

09/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris