X

La bombolla dels festivals comença a desinflar-se

La "saturació" dels esdeveniments culturals genera cancel·lacions

12/08/2022

La bombolla dels festivals comença a desinflar-se

La gran oferta d’esdeveniments culturals i festivals aquest estiu ocasiona que alguns fracassin i no prosperin. Organitzadors i promotors parlen d’una bombolla sorgida els darrers anys, sobretot després de la pandèmia, que es comença a desinflar.

El director executiu de Sharemusic, Felipe Menéndez, ha explicat a IB3 Ràdio que “ja hi ha molts de fracassos i cancel·lacions tant a la Península com a les Balears. Els festivals convencionals d’alguna manera els treim endavant, però enguany la particularitat és que han sorgit molts de festivals nous”. Diu Menéndez, que després dels gairebé tres anys aturats s’han ajuntat tres factors: les ganes de facturar, les ànsies per assistir a esdeveniments culturals i que els artistes reconeguts han oferit més concerts que mai. “Aquesta saturació s’ha notat i ha provocat més cancel·lacions que els anys anteriors”, explica.

La gran competència entre programadors fa que sigui difícil trobar tant personal com material suficient per a tots els esdeveniments. Segons Ana Espina, programadora de Fonart, “s’ha notat que els recursos són els que són i no n’hi ha per a tothom”. Espina assegura que falten cambrers i personal de seguretat i remarca que “alguns no tenen cap dia lliure i van d’un lloc a un altre sense quasi dormir”.

En els darrers anys, l’oferta cultural a les Balears s’ha duplicat o fins i tot triplicat. Una sobreoferta amb diversos concerts gairebé cada dia que, remarca la programadora de Fonart, genera una pèrdua del públic, que no pot assistir a tots els actes.

Davant aquesta situació, el director executiu de Sharemusic augura un mes d’agost “dels pitjors amb moltíssimes cancel·lacions”. De fet, Felipe Menéndez espera que l’any que ve “la bombolla es desinfli un poc i tornem a la normalitat”.

12/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris