X

Comença un mes abans la campanya de recollida d’Ametlla de Mallorca: se’n preveu un 25 % més

L'any passat es van registrar grans gelades i es van recollir 870 tones d'ametla amb closca

12/08/2022

Comença un mes abans la campanya de recollida d’Ametlla de Mallorca: se’n preveu un 25 %25 més

La collita d’ametles a Mallorca s’avança un mes respecte a les dates habituals. Enguany, se n’espera recollir un 25 % més respecte a l’any passat quan es van registrar grans gelades i es van recollir 870 tones d’ametla amb closca. Però, enguany, la competència de la varietat americana i els excedents d’ametla als magatzems n’ha abaixat el preu fins als 3 euros per kilogram.

Segons la Cooperativa Camp Mallorquí, fa uns anys que aquest fruit madura abans d’hora, i això n’ha avançat l’inici de la recol·lecció un mes abans de les dates tradicionals. Així i tot, la IGP Ametlla de Mallorca preveu una baixada de preu d’entre 60 i 70 cèntims.

A més, les temperatures fan que les ametles siguin més seques i en minva el pes. No obstant això, la manera de recol·lectar-les s’ha agilitzat amb maquinària.

L’ametla adscrita al segell IGP Ametlla de Mallorca es produeix aproximadament en 4.000 hectàrees pertanyents a 270 explotacions d’ametlers. A més, es troben registrades onze empreses processadores que emmagatzemen, trossegen, repel·leixin, torren i envasen Ametlla de Mallorca amb el segell IGP.

Tot i que s’espera una bona collita, la temporada d’ametles coincideix amb la de garroves, i molts pagesos han optat per recollir les garroves abans, a causa del seu elevat preu, que ara s’atraca a 1 euro cinquanta el kilogram.

12/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris