X

Rescatats 53 migrants en aigües balears

Han arribat tres embarcacions aquest cap de setmana, dues a Cabrera i una a s'Estanyol

14/08/2022

Rescatats 53 migrants en aigües balears

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest cap de setmana 45 persones d’origen magrebí en aigües de Cabrera. I en total, s’han rescatat 53 migrants arribats a Mallorca. En concret, han estat quatre embarcacions diferents que han arribat a Balears.

Una primera, la matinada de divendres a dissabte, amb vuit migrants, va arribar al port de s’Estanyol (Mallorca). A darrera hora de dissabte la Guàrdia Civil va rescatar unes altres 10 persones a Cabrera. Finalment, devers les 20.45 h de dissabte, es van interceptar unes altres 20 persones. Diumenge dematí, entorn les 10.14, s’ha produït el tercer rescat a Cabrera de 15 migrants més.

Tots semblen estar en bon estat de salut.

En tot l’Estat han estat més de 140 migrants els rescatats a diversos llocs de la costa la matinada de dissabte, segons Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. El més nombrós ha succeït a Lanzarote, on es van rescatar 53 persones.

Enguany, a les Illes han arribat 943 migrants en 68 embarcacions. L’any passat en varen ser 2.402 en 165 embarcacions.

Detenen tres patrons d’embarcacions per afavorir la immigració il·legal

La Policia Nacional ha detingut a Palma a dos homes de 23 i 27 anys per ser patrons d’embarcacions que transportaven migrants a les Balears. En concret, que varen arribar el passat 8 d’agost a la costa de Santanyí i amb 14 persones a bord.

L’embarcació hauria sortit d’Argelia a les 23.00 h del sis d’agost i la duració de la travessia hauria estat d’unes 24 hores. Els ocupants havien pagat entre 700 i 1.000 euros. En un moment del viatge hi havia molt onatge, la barca es movia molt i alguns passatgers no sabien nadar i varen passar molta por, segons les investigacions realitzades. Aquesta embarcació hauria estat dirigida pels dos detinguts. Un la dirigia manualment i l’altra s’encarregava de controlar la direcció mitjançant un dispositiu i donar instruccions als passatgers.

També s’ha detingut un altre patró d’una embarcació que va arribar a Es Vedrà (Eivissa) i que duia 13 persones a bord. Els fets van succeir el passat dimarts, quan es va localitzar els migrants demanant ajuda, ja que s’havien quedat a la deriva sense combustible.

14/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris