X

El mercat francès s’equipara al britànic en diversos nuclis turístics de Mallorca

En alguns nuclis turístics, els francesos són el 30% dels visitants

14/08/2022

El mercat francès s’equipara al britànic en diversos nuclis turístics de Mallorca

L’ocupació hotelera passa del 95 per cent en alguns nuclis turístics, i per primera vegada en anys, el mercat francès s’equipara al britànic. Aquest és el cas de Sant Elm, un nucli on tradicionalment hi ha estiuejat molts de francesos, que ara han retornat amb força.

Els tres trajectes setmanals que ofereix Corsica Ferries entre la ciutat de Toló i el port d’Alcúdia, i l’augment de rutes aèries entre les Balears i França han fet que en alguns nuclis turístics, els francesos siguin el trenta per cent dels visitants. Aquest és el cas de Sant Elm, a la costa d’Andratx.

Molts d’aquests turistes venen atrets pel paisatge d’una destinació que no està massificada, i és per això que solen repetir.

De les prop de cinc-centes places hoteleres que hi ha a Sant Elm, la majoria es concentren a dos grans hotels, que pertanyen a una cadena estrangera. L’Hostal Dragonera, en canvi, és un establiment familiar, i d’ençà de fa dècades la clientela francesa és majoritària.

Jaume Roca és de s’Arracó, un poble molt vinculat a França per les migracions del segle passat. Va començar a dur l’Hostal Dragonera l’any 1966, i són molts els turistes francesos amb qui ha fet relacions.

14/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris