X

L’economia de les Illes entra en fase de desacceleració

L'índex econòmic del Cercle d'Economia de Mallorca mostra creixement en el 85% dels 42 indicadors representatius de l'economia balear

15/08/2022

L’economia de les Illes entra en fase de desacceleració

L’economia de les Illes creix de manera intensa, però perd impuls. De fet, l’índex econòmic del Cercle d’Economia de Mallorca apunta que l’arxipèlag ha entrat el passat mes de juliol en fase de desacceleració.

L’índex econòmic del Cercle d’Economia de Mallorca mostra creixement en el 85% dels 42 indicadors representatius de l’economia balear. No obstant, la meitat d’aquests indicadors ha perdut impuls. Això, segons aquest organisme, fa pensar que l’economia de l’arxipèlag ha entrat durant el mes de juliol en una fase de desacceleració. Les Balears encara presenten un escenari de creixement intens, però els analistes del Cercle d’Economia asseguren que l’increment econòmic serà cada vegada menor.

L’entitat parla de la implosió de la inflació, que qualifiquen de molt intensa i més persistent del previst. Aquest fet ha augmentat els costos empresarials i ha fet minvar la capacitat adquisitiva de les famílies en l’àmbit europeu. El Cercle preveu que això afectarà l’activitat econòmica de l’arxipèlag l’any que ve.

15/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris