Estrena del Mallorca amb un empat sense gols a San Mamés i debut espectacular de Predrag Rajkovic

Protagonisme també per a Unai Simón, que amb una mà miraculosa ha evitat el gol de Kang in Lee

15/08/2022

Segurament qui coneix un poc la filosofia d’Aguirre, la de Valverde i l’esperit de San Mamés en dies com avui (debut i retorn d’un tècnic exitós), no esperava un guió molt diferent al que s’ha vist a Bilbao. Sobre tot a la primera meitat. El tècnic del Mallorca ha presentat un onze amb els sis fitxatges, encara que només dos d’aquests són cares noves: Rajkovic i Copete. El porter ha estat el millor del partit. Ha fet grans aturades, espectaculars, però, no només això, ha estat atent a les pilotes llargues, ha comandat i ordenat la defensa i ha estat valent amb les pilotes aèrees. Actuació que serà recordada molt de temps. També amb nota ha acabat Copete el seu primer examen a la primera Divisió. A la lluita interna entre Battaglia i Baba, el mexicà ha demostrat una vegada més que s’estima molt més a l’argentí.

I si el guio del partit era previsible, més encara l’inici de partit. Allau ofensiu de l’Athletic que ha sortit amb tot a cercar la porteria de Rajkovic. La primera aturada del porter serbi com a mallorquinista l’ha feta al minut tres després d’una rematada al primer pal d’Asier Villalibre. Un xut que ha provocat el primer dels tres córners que els lleons han tret als primers cinc minuts. Al minut 9, Mikel Vesga topa amb el pal després de xutar de fora de l’àrea. El del Mallorca era un exercici de supervivència.  Berenguer també ha exigit a Rajkovic amb un xut que rebutja el porter i després és Yuri qui creua massa la pilota. A partir d’aquí, els lleones afluiexen.  També havia donat senyas de vida l’equip d’Aguirre, encara que mínimes. Les aparicions del Mallorca a l’àrea basca han estat molt més tímides. Una pilota molt llarga per a Dani Rodríguez i una cessió dolenta de Vesga que ha provocat una mitja rematada de Muriqi han estat la targeta que han presentat els mallorquinistes a la primera meitat. Ambdues accions han estat solucionades pel recuperat Unai Simón.

Entre el minut 20 i el 43, el Mallorca no reb ocasions però sí grogues. El col·legiat, Iglesias Villanueva, encara recordat per Son Moix per un arbitratge contra el Fuenlabrada, ha tret grogues a Copete, Battaglia i Dani Rodríguez  (el Mallorca n’ha vist 6 en total. A la represa Antonio Sánchez, Kang in Lee i Grenier també han estat amonestats). I a la recta final de la primera part, l’Athletic s’ha tornat a apropar a la porteria de Rajkovic. Primer amb una rematada de cap desviada de Villalibre i, al minut 44, Muniain arriba a una centrada de De Marcos però remata forçat i la pilota arriba sense força a les mans de Rajkovic.

A la segona part, el Mallorca  ha contuiat rebent ocasions però també ha amenaçat i es podria haver endut els tres punts…també podria haver perdut el botí que ha tret. A la represa, Unai Simón i, especialment, Predrag Rajkovic han agegantat les seves figures. La primera ocasió clara, no ha hagut de menester l’acció del porters. Ha estat del Mallorca, dels dos laterals mallorquinistes. Jaume Costa cerca al segon pal a Pablo Maffeo que amb una gran volea frega el 0-1. El sistema defensiu del Mallorca, els tres centrals, han estat brillants. Valjent ha evitat una rematada a plaer de Iñaki Williams al 49. Sis minuts més tard, xut de Yuri i la pilota topa amb el pal gràcies als dits de Rajkovic que fa una aturada sensacional però seria només la segona millor aturada que faria a San Mamés.

Al minut 66, arriba la millor ocasió del Mallorca, fabricada per Grenier i Kang in Lee, els dos homes a qui, a la prèvia,  Aguirre havia demanat millor rendiment. Treta de banda de Maffeo cap al francès que amb molta qualitat la penja dins l’àrea, amb els centrals més pendent de Muriqi és Kang in Lee qui remata de cap i Unai Simón treu una mà sensacional quan els tres-cents mallorquinistes ja cantaven gol a San Mamés.

Quedava molt partit per endavant, molt sacrifici i molts de quilòmetres per fer i la millor actuació del partit. Xut de Guruzeta, la pilota canvia totalment la seva trajectòria després de tocar dins l’àrea petita en Raíllo, i Rajkovic canvia també el seu moviment per treure una mà definitiva, una mà sensacional, una mà que val un punt i dona sentit a tota la feina de l’equip i al punt que el Mallorca suma a San Mamés.

Un punt molt bo per començar, el Mallorca d’Aguirre vol ser competitiu i ho ha estat, vol ser incòmode i ho ha estat, vol ser un equip de Primera Divisió i ja té un punt manco que sumar per aconseguir-ho una temporada més. El marcador a San Mamés no s’ha mogut per moltes raons, potser una és que els dos porters d’avui al mes de novembre seran a Catar.