X

Santa Margalida es preocupa per l’incendi a la Vall d’Ebo, que continua molt actiu amb un miler de desallotjats

A primera hora han començat a incorporar-se 26 mitjans aeris pertanyents a la Generalitat, la Diputació d'Alacant, el Ministeri i les comunitats de Castella-la Manxa i Múrcia

16/08/2022

Santa Margalida es preocupa per l’incendi a la Vall d’Ebo, que continua molt actiu amb un miler de desallotjats

L'incendi ja ha cremat 9.500 hectàrees. / NATXO FRANCES

Continua molt actiu l’incendi forestal a la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, Alacant, que es va declarar dissabte passat. Ja ha cremat prop de 9.500 hectàrees, ha obligat a desallotjar més d’un miler de persones i a barrar una carretera.

El municipi mallorquí de Sant Margalida s’ha mostrat preocupat pel foc ja que els dos pobles estan agermanats pel seu vincle històric. El batle, Joan Monjo, ja s’ha posat en contacte amb la batlessa del municipi alacantí, la qual li ha traslladat la gran magnitud de l’incendi, el més greu en dècades a la Comunitat Valenciana. Segons Monjo, l’incendi es va declarar el passat dissabte al vespre, la qual cosa els mitjans aeris no van poder actuar fins al matí.

Per la seva banda, l’associació Margalidans Agermanats s’hi desplaçarà aquesta setmana per ajudar a veïnats de la Vall d’Ebo: “Tenim una molt bona relació”. Membres de l’associació han estat en contacte per conèixer com estan els seus “germans”: “Hi ha bastant de pobles desallotjats i han estat en viu tots aquests vespres perquè el foc ha estat a punt d’arribar a les cases”, explica Joan Femenia.

Fonts d’Emergències de la Generalitat Valenciana han informat l’agència Efe que durant aquesta passada nit, en la qual han estat treballant prop de 300 efectius terrestres, el foc ha continuat “molt actiu”, especialment en la part oest, prop del terme municipal de Tollos, al Comtat.

A primera hora han començat a incorporar-se 26 mitjans aeris pertanyents a la Generalitat, la Diputació d’Alacant, el Ministeri i les comunitats de Castella-la Manxa i Múrcia.

La carretera CV-712, que uneix els municipis de la Vall d’Ebo i de Pego, ha estat tallada i durant la nit no s’han produït nous desallotjaments, segons les mateixes fonts.

Fa 10 anys que Santa Margalida i la Vall d’Ebo es van agermanar. Al segle XVII, mallorquins, la gran majoria margalidans, van emigrar cap a Alacant per a repoblar aquestes localitats de la Marina Alta així com d’altres pobles com Tàrbena,  la Vall de Gallinera o Xaló.

16/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris